Liefs met prentenboeken

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik dol ben op prentenboeken. Die met lieve (bos)diertjes in aquarel hebben mijn voorkeur. Een paar van mijn favoriete illustratoren zijn Anita Jeram, Fiep Westendorp, Jane Chapman en Tim Warnes.
Met die boeken maak ik allemaal moois en ik noem dat ‘liefs met prentenboeken’. Als je op Instagram zoekt op #liefsmetprentenboeken vind je meer dan 500 voorbeelden ter inspiratie.

Kaart met enveloppe en gehaakt lijstje

Het allerallerliefst maak ik doosjes vol liefs. Daar word ik echt heel blij van. Het begon allemaal met een wintersnailmail die ik maakte. Snailmail betekent slakkenpost, oftewel langzame post. Post die met liefde en aandacht gemaakt wordt voor iemand anders. In dit blogbericht op mijn oude blog lees je er meer over.

Een paar weken nadat ik die snailmail gemaakt had, kwam manlief thuis met een grote doos vol met kunststof doosjes. Of ik daar iets mee kon? Hahaha. Wat denk je nou zelf?! Ik ging meteen aan de slag.
Zo’n doosje is 10 bij 10 centimeter en zo’n tweeënhalve centimeter hoog. Het is dus best een uitdaging om dat te vullen. Een van de eerste doosjes die ik maakte vind je hier. Daarna volgden er nog velen.

Er zijn een paar ‘regels’ die ik hanteer bij het maken van een doosje vol liefs. Zo gebruik ik altijd het originele boek en zit er in een doosje altijd minimaal één gehaakt lijstje. De rest van de inhoud varieert en is sterk afhankelijk van de grootte van de plaatjes in het boek. Ik maak bijvoorbeeld cadeaukaartjes, polaroidkaartjes, envelopjes, slingertjes en houten blokjes.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *