• Glimlachmoment

  Het is 10 november. Ik heb me voorgenomen om vandaag bewust te leven. Te kiezen wat ik wil doen en dat dan ook echt te doen. Ik vinkte al wat dingen van het lijstje. De zon schijnt. Het is ongekend warm voor november. Ik besluit het kleine blauwe klapkrukje uit de keuken te pakken en in de voortuin mijn thee op te drinken. Ik zit met mijn rug en hoofd tegen de muur van ons huis. Mijn voeten staan stevig op de grond. Ik sluit mijn ogen en voel de warmte van de zon op mijn lichaam en op mijn gezicht. Een heel zacht warm briesje streelt mijn wang. Links…

 • Glimlachmomentjes

  Mijn glimlachmomentjes van vandaag: Wandelen in mijn stukje ‘bos’, wat vandaag een beetje zompig rook en waar af en toe een dikke regendruppel uit de bomen in mijn nek viel. Steeds beter voelen wat ik nodig heb. Oog hebben voor mooie dingen zoals hoe mooi mijn boeken op mijn tijdschriften lagen. Na heel lang weer eens een kroketje op brood gegeten. Genieten van de prachtige hortensia van de buurvrouw.

 • Glimlachmomentjes

  Dingen die me vandaag blij maakten: De dag starten in het ochtendzonnetje in de tuin, luisterend naar de mooiste vogelconcerten en verder helemaal niks. Mezelf verliezen in een prachtig boek en het in één dag uitlezen. Lekker aanklooien met waterverf en mezelf een schouderklopje geven dat ik deze waterverfchallenge al twee dagen volhoud, haha. Dat ik de onrust die ik vandaag af en toe voelde er kon laten zijn. Stiekem honing in mijn thee doen (terwijl ik daarmee wil stoppen) en er heerlijk van genieten dat hij zo veel lekkerder is.

 • Glimlachmomentjes

  Vandaag ben ik dankbaar voor: theedrinken en bijkletsen met Mieke op het bankje bij de oude toren, mediteren met Deepak in het laatste beetje zon in de tuin, de wind op mijn gezicht, het vooruitzicht dat ik zaterdag mijn zus zie, de prachtige rode beuken in de Beukendreef, rust in mijn hoofd.